Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2014 20:16 - Не Ви ли е мъничко срам, г-жо Пискова?
Автор: vdp Категория: Политика   
Прочетен: 17435 Коментари: 22 Гласове:
47



Пиша този пост във връзка с
Отворено писмо до американския посланик-алтернатива
http://angpiskova.blog.bg/politika/2014/04/15/otvoreno-pismo-do-amerikanskiia-poslanik-alternativa.1257315

Тъй, като "многоуважаваната" авторка изрично е упоменала, че ще пуска коментари само в подкрепа на нейното ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНО мнение, аз пък ще си позволя да коментирам писанията и тук.




И така моите въпросчета:

9:48 - Отворено писмо до американския посланик-алтернатива Автор: angpiskova Категория: Политика   image
Прочетен: 0 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19:49

До

Посолство на Съединените американски щати София, България,

посланик Марси Рийс,

зам.посланик Брайън Даутън

Уважаема госпожо Рийс,

след кървавите събития на Майдана, вследствие волята на украинския народ, бе свален  президента Виктор Янукович, който отказа се подчини на волята на мнозинството и да подпише договора за асоцииране на страната към ЕС, каквито бяха въжделенията на украинския народ.  - Как, г-жо Пискова, разбрахте Вий въжделенията на украинския народ? На база на кой референдум?
В резултат бе сформирано временно правителство, което да осъществи подготовката за извънредните президентски избори в края на май. Това даде надежда, че страната най-сетне ще излезе от блатото на корупцията, до която беше докарана от марионетката на Кремъл, властвала на първия пост сравнително дълго време, за да задълбочи кризата в страната. ВУкрайна живеят над петдесет милиона души и повечето от тях едва свързват двата края. Кражбата на бизнеса беше станала практика, вследствие на което опитът за частна инициатива, базирана на пазарните практики, стана напълно немислима.  - Колко време сте живяла в Украйна та така добре я познавате?
   Тук обаче пишем в знак на протест срещу Вашите действия или по-скоро вашата пасивност предвид последните събития. При това тази пасивност е непростима предвид факта, че много от базите на НАТО са разположени в близост до Русия и до размирната Източна Украйна. Само военните бази на САЩ са над 130 в държавите на поне 90 нации, в това число и България. Това би трябвало не само да бъде  „гаранция за сигурност и стабилитет“, но и ефективно действаща единица в подходящия момент, а по-подходящ от настоящия едва ли може да има.  - Тоест да разбирам, че Вие, г-жо Пискова агитирате и подстрекавате към започване на война?

  Вие може и да сте държава, която е с малко „по-възрастна“ от къщата на моите баба и дядо в едно китно българско селце, но пък сте първата страна,  приела първата поправка в конституцията, която да гарантира основните човешки права.  - А доколко се спазват те към момента, г-жо Пискова?
Това, както и факта, че сте една от супер силите в световен мащаб, поставя пред вас и по-големи ангажименти - както да довършите започнатото в Афганистан и Ирак с помощта на съюзниците, така и да поемете ангажимента си в Украйна. А страната е изправена пред заплахата на откровения руски милитаризъм, който не води нищо добро след себе си.  - Тоест руския милитаризъм най-лошият милитаризъм на света, американския най-добрия, нали?
  
В последно време вашите най-отговорни политици обикалят из света, но тези обиколки не се отличават с особена ефективност. Опитите им да убедят хората в ползите на газовата диверсификация остават вяли и неубедителни - подшушване тук-там и ..до тук. А от такава диверсификация се нуждаят почти всички страни от бившия комунистически лагер, особено България, която е 100 % зависима от руския газ и като капак на това, е на път да саботира спирането на другия руски проект "Южен поток", което пък окончателно ще ни сбогува с надеждата за алтернативен газ и достигането на разумни цени на синьото гориво за българския потребител.  - Диверсификация - каква хубава дума и колко предъвквана последните години. кои точно са алтернативните източници на газ г-жо Пискова?
  Добре би било да има по-сериозно обучение на българските военни предвид факта, че с приемането ни в НАТО отпадна задължителната военна служба, в която, в основната си част, служеха немотивирани момчета, принудени да унищожат две години от живота си за съмнителни цели и с началници, които, в по-голямата си част, разбираха от военно дело толкова, колкото ватман от космическа техника. - Аз, за разлика от Вас съм служил в армията, г-жо Пискова, но нека приемем, че Вие разбирате повече от тази материя.
Сега обаче вие имате дълг, който трябва да изпълните - и за военното оборудване, и за обучението на вашите български партньори.

    Това, което може би искате от нас, напълно съвпада с националните ни интереси, а именно:

- Увеличаване на американските/НАТО-вски военни на територията на България, както и военната техника. Особено в настоящия момент, когато вече имаме и обща морска граница с Руската федерация.

- Вашите тежки военни кораби трябва да са в  българската акватория на Черно море

- Продължавайте да лобирате за открити дебати за  добива на шистов газ, така че да се чуят достатъчно ясно аргументите и на едната, и на другата страна.

 Горните три опорни точки дори няма да ги коментирам, само ще попитам колко Ви плащат задокеанските Ви господари, г-жо Пискова? Можете и да не ми отговаряте.

  Вие сте страната, която има ангажимента да демократизира света по простата причина, че другата възраждащасе сила - Русия, не е познавала никога в историята си и явно няма да опознае скоро демокрацията.  - Не е лошо да се запознаете с руската конституция. Ако за Вас противопоставянето на тоталното изпедерастяване е най-недемократичното нещо, аз лично мога и без Вашата демокрация.
За съжаление се намесихте твърде късно в Афганистан, след като съветските войски направиха от страната тресавище. - Там, ако се не лъжа се мотаеха и американците май, но това не е удобно да се споменава, а?
  Така че засега светът все още е еднополюсен и се крепи на вас, колкото и това да ви тежи. Повечето българи одобряват членството на страната ни в НАТО,  - Ех, ако направят един референдум по въпроса, как ще се изненадате.
а военните и онези от тайните служби при комунистическия режим никой сериозен човек не приема сериозно.  - М, да, приемаме насериозно само изключителни професионалисти - журналисти, като Вас.
  Може да не сте точно „империя на доброто“, но засега няма друга алтернатива, поне за недопускането на реванша на руския империализъм. Затова ви молим да приемете събитията в Украйна такива, каквито реално са - агресия на една държава на чужда територия. Това означава бърза покана към Украйна за членство в НАТО, приемане в пакта и всички по-нататъшни действия, произтичащи от членството. И то възможно най-бърза - обратната страна не мисли, а действа. За разлика от вас. - Това, ще ме прощавате г-жо Пискова, ама пак ми понамирисва на призив за война. Ама като стана ясно, колко разбирате от армия, не се учудвам.

П.П. Комемтари може да публикува, който си поиска, каквито желае, тъй като моята авторитарна същност не допуска модерацията в блога ми.

15.04.2014




Гласувай:
53



1. insar - Охо, angpiskova иска "още ...
15.04.2014 20:45
Охо, angpiskova иска "още НАТО" у нас както казва Плевнелиев. Че и военни кораби в акваторията на Черно море... ама тя и шистов газ напира да добива! Пие й се "газирана" вода май:) Абе Пискова, що не предложите направо да подпишем една декларация и да станем вече официално 51 щат на "империята на доброто" :)
цитирай
2. lidis - Дебилите нямат срам....
15.04.2014 20:56
Невежеството и неадекватността им ще ги довърши...жалко, че калинки,като г-зата трови нета срещу заплащане с неадекватните си писаници....
цитирай
3. kostadin - Ама защо така говориш за другарката ...
15.04.2014 21:13
Ама защо така говориш за другарката Пискова!
Тя няма срам ,защото от безсрамието си живее
Не дава коментари да се правят от опонентите си Ами тогава кого представлява?
Пуснал съм и писмото в пост алтернатива за писмото на Пискова Там има и 10 листа с имена на блогери ,които тя е засегнала със своето дебелоочие.
Украинци от Донбаската област спират танк без да са въоражении за тази им постъпка сигурно е виновен Путин.Само той може така да шашардиства доблестните украинци
цитирай
4. freeoldmen - Този трол angpiskova с успех налага основната си задача-
15.04.2014 21:14
да трови психиката на българите и да ги настройва един срещу друг...
Смятам, че правилната тактика е игнориране и хумористично отношение към напъните й...
цитирай
5. valsodar - :)))
15.04.2014 21:59
40 ПЪТИ е скочил добива на хероин от маковите полета на Афганистан, след навлизането на американският "миротворчески" контингент там - но това ТЪПАТА ОВЦА Пискова явно не го знае?!

Няма какво да коментирам останалите й опорни точки, който си е прост и от Космоса се вижда - нека й се смеят хората в сайта, на тази тъпа овца, а тя нека си мисли, че й ръкопляскат!
цитирай
6. milady - Да, колеги ,подкрепям ви !!
15.04.2014 22:13
ЖАЛКО ,Че в България , Всичко се „купува“ и...
„ продава„ ..
СРам за теб ,Пишкова ПОдлога !!
цитирай
7. seasonofthewitch - Пискова се опитва да е една мръсна а...
15.04.2014 22:36
Пискова се опитва да е една мръсна анархистка.Добре че никой не я чете освен ирландците,но те не разбират български;))))).
Пискова си пише едно към гьотура.:)
цитирай
8. kbalenciaga - За този боклук Ангелина Пискова
15.04.2014 22:55

Както писах и преди. Зад нея стоят много други боклуци от Столичната средна класа! Помпат се взаимно, и като слуги на Червените олигарси тровят българите с лъжи, измами, дезинформация навсякъде. По радия, вестници, списания, телевизии.
Това не се ли промени, нищо добро не я чака България.
цитирай
9. born - Мисля, че аз постъпих най-разумно. ...
15.04.2014 23:11
Мисля, че аз постъпих най-разумно. Видях, че г-жата е постнала някаква провокация и просто не я отворих. Такива като нея заслужават само заплюване за националното предателство, което проповядва /най-вероятно срещу съответното заплащане/. Такива като нея докараха българската журналистика до презрителното прозвище "журналя". Като се замисля всъщност въпросната г-жа не е никаква журналистка , а най-обикновен няколкоминутен читател на някакви новини, които кой знае слуша или не.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Никога не е късно човек да стане за ...
15.04.2014 23:50
Никога не е късно човек да стане за резил, а на Пискова това й стана навик. Жалка и смешна карикатура на журналист.
цитирай
11. zaw12929 - Су-24 НАПЪЛНИ ГАЩИТЕ НА 27 АМЕРИ...
16.04.2014 00:08
Су-24 НАПЪЛНИ ГАЩИТЕ НА 27 АМЕРИКАНЦИ В ЧЕРНО МОРЕ И ГИ УВОЛНИ
27 американски моряци от ескадрения миноносец "Доналд Кук" напуснаха служба по собствено желание. Подавайки рапорти за оставка, те коментираха това с израза, че нямат намерение да излагат живота си на опасност.
В понеделник, 14 април 2014 г., Пентагонът направи изявление, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 прелетял в събота няколко пъти близо до ескадрения миноносец "Доналд Кук" в Черно море, като имитирал бойна атака.
Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън съобщи за агенция "Ройтер", че руският бомбардировач прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския есминец. Той нарече тези маневри "застрашителни" и "недопустими", понеже това деморализирало личния състав на кораба и повлияло негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите.
Уорън отбеляза, че есминецът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Според него, сега корабът се намира в безопасност в румънско пристанище, където е бил спешно евакуиран. Членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес.
Източник: http://www.karp.planeta2.org/
цитирай
12. ivoki - ПОРЕДНИЯТ АБСУРД НА blog.bg
16.04.2014 02:27
Категория: Политика
Прочетен: 8372 Коментари: 11 Гласове: 30

И това се случва за 1 ден и то за блогър регистриран вчера !!!! :-)))))
цитирай
13. theeconomist - Бе що и обръщате внимание
16.04.2014 06:52
на тая патерица?
цитирай
14. kostadin - Станах и си помислих отново за пр...
16.04.2014 08:36
Станах и си помислих отново за прословутата набедена за журналистка асурдна и трудно миклеща женица Пискова.
Има нещо много хубаво в нейната безпардоност и проявена повсеместно дебилностХубаво е ,че всичките европозайзадници са подобни на нея С писанията си могат да откажат всеки нормален човек да се откаже от желанието за широко прокламираната европейска общност.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Да си призная най се впечатлих
16.04.2014 09:46
от познанията по география на Пискова. Да кажеш, че вече Русия станала черноморска държава/след присъединяване на Крим/ е попадение в десятката по неграмотност в тази област. От там и поканата и за "тежки" кораби!? Предполагам самолетоносачи. Да оставим въпроса, че американски военни съдове могат да бъдат до две седмици във водите на Черно море/кой да го каже на международника Пискова/, но те и не биха имали никаква ефективност там. Ето крайцер им заседна по турското крайбрежие. Пък и защо съм и кораби когато втората по големина армия в НАТО е до Русия.
По скоро това писмо е вик за внимание/Ей и аз съществувам/ защото ако плащаха за тъпотии янките, едва ли щяха да бъдат водещата страна в света. Впрочем кой знае?
цитирай
16. ok3223 - Да, тази полит
16.04.2014 12:14
проститутка отдавна е прекалила.
Иска, настоява за ... военни действия даже.
Ега ти и откачалката, тази по слабоумие бие всички рекорди.
То бива подмазвачество и слагачество, но в нейното има мноого налудничавост и простащина.
Да настоява за още военни и американски бази у нас, това е равносилно на настояване да сме под постоянен прицел на чужди ракети, като отговор на тези нови бази.
Тази жена е или луда, или на 99% готова за клиент на 4-ти километър ...
Предлагам да проведем всеобщо гласуване и я подложим на остракизъм, и, ако блогерите са съгласни, отстраним принудително то блога..,като недопустимо аморален и вреден елемент.
цитирай
17. merlin68 - Да,
07.05.2014 17:35
една журналистка от БНР показва какво означава Добра Журналистическа Практика в една Демократична държава - пишем до посланика на чужда държава от името на народа, който няма право да бъде против. Сега някой ще каже, ама тя не пише от името на народа, не лъжи! Да, не е споменала народа, но защо писмото и е открито? Много просто, защото за лична кореспонденция и лично мнение никой не плаща! Открито писмо означава, че е имало обществен дебат, такова писмо би следвало да изразява мнението на голямата част от обществото. Странно е, че не подкрепящите позицията на авторката са отстранени от дебата, но може би така е демократично (аз сигурно от демокрация не разбирам).
Недоумявам как на г-жа Пискова, сама работеща в медия не и е известно, че всички направени анкети сред българите показват одобрение относно руската позиция. Също недоумение и негодувание буди в мен и това, че авторката съвсем открито призовава към война! Чудя се БНР има ли някаква позиция по въпроса?
Въобще какво ли не биха направили някои за няколко долара повече!
Носят се обаче слухове, че скоро долара няма да струва пукната пара, така че внимавайте с откритите писма:)
цитирай
18. vdp - М,да, Краси,
08.05.2014 15:39
заради таквиз, като госпожата, ако се не лъжа бяхме на едно от челните места (отзад-напред) по свобода на словото. Коментара ти по би подхождал на оригиналния пост на госпожата, ама тя е широко скроен човек и приема само подкрепа и хвалби за творчеството си. Какво да правиш, демократични ценности са това...
цитирай
19. merlin68 - заради таквиз, като госпожата, ако ...
08.05.2014 16:43
vdp написа:
заради таквиз, като госпожата, ако се не лъжа бяхме на едно от челните места (отзад-напред) по свобода на словото. Коментара ти по би подхождал на оригиналния пост на госпожата, ама тя е широко скроен човек и приема само подкрепа и хвалби за творчеството си. Какво да правиш, демократични ценности са това...



Да, така е. Ще ти кажа, бяха времена преди година-две когато за същата тази госпожа аз бях мислещ човек, сега очевидно тя не иска да чуе мнението на мислещите хора. Всъщност точно нейното открито писмо ме провокира да напиша и аз нещо, след като отдавна бях престанал да пиша в блога.
Впрочем забравих да те поздравя за този постинг, задал си изключително смислени въпроси на г-жа Пискова, едва ли ще дочакаш отговор:)
цитирай
20. vdp - М, да,
09.05.2014 12:29
Най-смешното в случая е, че въпросната госпожа не осъзнава факта, че ние и се явяваме нещо като работодател в качеството и на журналистка в националното радио. Дразни ме това абсолютно едностранчиво отразяване на събитията. Смятам, че един журналист, особено такъв работещ в национална медия следва да разглежда нещата от повече от един ъгъл. Ама да беше само тя, с мед да я намажеш. Тъжно и жалко.
цитирай
21. zarenkow - Лелеее , целия файтон червени боклуци
14.05.2014 11:52
:)))
цитирай
22. slavimirgenchev1953 - Боклуци бездарни.
01.03.2015 18:12
zarenkow написа:
:)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vdp
Категория: Политика
Прочетен: 61070
Постинги: 7
Коментари: 67
Гласове: 1901
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031